metode de pastrare a virginitatii

pe ultima pagina din ziarul cotidianul de ieri era un reportaj dragutz despre viata sexuala a adolescentilor. pe langa faptul ca se precizeaza ca varsta la care incepe viata sexuala a scazut de la 16-17 ani la 14-15 ani mai era ceva care pe mine m-a facut sa rad. pentru a evita intrebarile mamelor si eventual o vizita la ginecolog in vederea “verificarii” virginitatii tot mai multe apeleaza la sexul oral si anal (pe scurt viziunea cu ai himen esti virgina). medicii sunt foarte ingrijorati din acest motiv pentru ca posibilitatea transmiterii unei bts creste.

problema este ca la mintea pe care o au copilele de 14-15 ani nu stiu daca au auzit de prezervativ (da sunt rea). de multe ori sfatuite de prietene mai mari, cu mai multa “experienta” in domeniu la 15 ani le auzi zicand: eu nu folosesc prezervativ, eu iau pastila… hahahaha… de fapt e u hihihi.

anticonceptionalele au si ele niste plusuri si minusuri. cel mai prost aspect e ca ele nu te protejeaza decat de o sarcina nedorita. iar la 15-16 ani nu se pune problema de partener stabil. nu toate bts au simptome vizibile. anticonceptionalele necesita o dozare exacta pentru ca sunt hormoni si au niste reactii destul de neplacute pentru o tipa in caz contrar (pilozitate excesiva, ingrasare).

despre bts mai multe aici: http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Obstetrica-ginecologie/Boli_cu_transmitere_sexuala_sifilisul_gonoreea_chlamydia_scabia_SIDA_1259.htm

despre metode de contraceptie aici: http://www.topsanatate.ro/articol/cum-sa-alegem-metoda-de-contraceptie-potrivita-19342-all-post.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: