the best

multumita unor oameni cu suflet mare am descoperit si eu destul de recent placerea de a asculta melodii fara cuvinte. melodiile fara cuvinte nu sunt toate chiar melodii fara cuvinte, ci sunt melodiile unor chitaristi celebrii. am descoperit este mult spus; oamenii despre care vorbesc sunt nume consacrate si sunt absolut bestiali. nu au nevoie sa ii introduc eu pentru ca ei sunt aici de ceva ani buni.

Joe Satriani a inceput sa cante la chitara la 14 ani si a avut cativa elevi celebri: Kirk Hammett (Metallica), David Bryson (Counting Crows) sau Steve Vai. Satriani a cantat alaturi de Mick Jagger in turneul de promovare a albumului solo al acestuia si pentru scurt timp alaturi de formatia Deep Purple (mergeti sa ii vedeti pe 31 oct in Bucuresti). A colaborat si cu Alice Cooper si cu Dream Theater

siteul oficial aici: http://www.satriani.com/2004/

joe satriani – i believe

Despre Tommy Emmanuel se spune ca ar fi invatat sa cante la chitara in jurul varstei de 4 ani. Mie personal mi se pare destul de greu de crezut, dar never say never… Printre artistii cu care a colaborat se numara Tina Turner. El nu este foarte cunoscut publicului “larg” ca sa spun asa.. dar ceea ce face omul cu chitara e impresionant

pentru mai multe detalii: http://www.tommyemmanuel.com/

tommy emmanuel – since we met

 Steve Vai este castigator al premiului Grammy pentru melodia Sofa cantata alaturi de Frank Zappa

siteul oficial aici: http://www.vai.com/

steve vai – for the love of god ( ocupa locul 29 intr-un top al celor mai apreciate solouri de chitara ale tuturor timpurilor)

Eric Clapton este pentru mine, alaturi de ceilalti 3, unul dintre cei mai buni chitaristi din lume. El este cel mai cunoscut publicului larg. castigator al unui premiu Grammy, considerat a fi al 4-lea chitarist din lume conform unui top al revistei The Rolling Stones ocupa de asemeni o bine meritata pozitie 53 intr-un top al celor mai valorosi artisti ai tuturor timpurilor.

siteul oficial: http://www.ericclapton.com/

eric clapton – wonderful tonight

paco de lucia

Yngwie Malmsteen – Evil eye

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: